Feed/Music

Метју Џонсон ви ги претставува неговите омилени синтисајзери: Korg Trident

Korg Trident е полифоничен синтисајзер од 1980 година.

Некои луѓе се во потрага по плочи, но ние повеќе сакаме да бараме синтисајзери. Секогаш сме во потрага по помалку позната опрема, и тоа е предметот на овонеделната епизода од видео серијалот што редовно се емитува на нашиот YouTube канал Mathew Jonson Presents His Synthesizer Favorites (Метју Џонсон ви ги претставува неговите омилени синтисајзери).

Овој пат фокусот е на Korg Trident, не многу познатиот полифоничен синтисајзер од 1980 година. Во видеото, нашиот експерт за синтисајзери, Метју Џонсон, сериозно ги тестира и ги демонстрира неговите три независно програмибилни делови – синтисајзер, дувачки инструменти и жичени инструменти.

Погледнете го видеото, а потоа погледнете ги останатите видеа од оваа серија што се дадени во плеј листата. Претплатете се на нашиот YouTube канал, и очекувајте нови вакви видеа секој вторник.