Feed/Music

Теlekom Electronic Beats Picnic

На 21-ви септември во 11.00ч , во срцето на Градскиот парк во Скопје (во внатрешноста на паркот кај островот на езерцето спроти Централ Парк) те очекува целодневeн пикник организиран од Telekom Electronic Beats.

Време е да го завршиме летото како што најдобро соодветствува!

Денот ќе биде исполнет со прекрасните звуци на:

Llorka / Art of Tones со музички сет на зајдисонце (старт 18.00)

 

Jus-Ed (старт 22:00)

Локална поддршка:

Алек Солтиров

Андреј Мицајков

Бодан Јамакоски

Виктор Апостолски

Еми Ермилова

Зоки Бејбе

Mileskaya

Mosaik Kollektif

Роботек

Скопски грув Dj’s

Чваре

 

За прекрасните мириси што апетит отвораат ќе се погрижат:

Кујните на Fat Kitchen with Fat Cacko , Cosy бар и BKW.

 

Откачени уметнички рачни изработки и облека ќе донесат:

Ammar Kachar, Embroidery Monday,

Harteeya, Panooramixx, [0.10]error of harmony и винтиџ second hand облека од Amsterdama и Underground shop.

За целокупниот сетинг да биде уште поуникатен, Александар Зафировски, ликовен уметник, зад кој стојат повеќе успешни самостојни изложби во земјава и ширум европското тло, ќе реализира уметничка инсталација “Connecting” на самото езерце.

Ќе гледаме и музички документарни филмчиња на Telekom Electronic Beats.

 

Едноставно ќе уживаме. Се гледаме.